Witaj
Gość

Wątek: Prophet [PP]  (Przeczytany 137058 razy)

• Pochwał: 23

Odp: Prophet [PP]
« Odpowiedź #275 dnia: Styczeń 27, 2009, 02:32:11 pm »
wszystko zależy od klasy przeciwnika :)
Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #276 dnia: Kwiecień 09, 2009, 10:52:03 am »
Może ktoś powie
1. w czym powinien latać taki heirophant na oli
2. jakie daye
3. jakaś taktyka na inne klasy (np:vp łucznik)
PP L2-Azure Celes x7

« Odpowiedź #277 dnia: Kwiecień 09, 2009, 11:01:18 am »
DC set do wypalenia many + heal i z tego co widziałem pozniej zaklada IC set + FB focus.

Dye i taktyka nie wiem bo nie grałem pp.

Btw. mod pewnie przeniesie temat do przyklejonego tematu...

zgadłeś =]
/Sknerus
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2009, 01:21:46 pm wysłana przez SknerusKK »
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...
p.s dales mi minusa i mi sie przykro zrobilo raziel :<

Wiemy lol :<

• Pochwał: 5

• pwned!
« Odpowiedź #278 dnia: Kwiecień 09, 2009, 06:20:26 pm »
widziałem jeszcze takie 2 tricki
1. wymaga nuka w aug, buff na mage + dc set
2. wymaga DB+f++ buff na łucznika i hesssaaa, co jakiś czas heal/root na enemy

eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)
http://www.wsku.yoyo.pl/

• Pochwał: 22

• I dont necessarily agree with everything i say
« Odpowiedź #279 dnia: Kwiecień 09, 2009, 07:00:41 pm »
db+f+++/as+h/ic set
pp z nukiem srednio sie ogarnia, lepiej wychodzi z db+f+
dye??
//summon kesai
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

« Odpowiedź #280 dnia: Kwiecień 09, 2009, 10:35:03 pm »
nie, chodziło mi o C5 x7 dokładnie,  :P tylko i wyłącznie  :D

Niepotrzebny spam mogłeś to na pm wysłać.
Byłem zmęczony i było późno, sory za błędy  :oops:v
v
v
v
v
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2009, 08:33:13 am wysłana przez junczer »
PP L2-Azure Celes x7

« Odpowiedź #281 dnia: Kwiecień 10, 2009, 02:57:06 am »
Weźcie ludziska używajcie znaków przestankowych, za cholerę nie idzie zrozumieć wypowiedzi w stylu:
nie chodziło mi o C5 x7 dokładnie  :P tylko i wyłącznie  :D
Czy chodzi o:
1. nie, chodziło mi tylko i wyłącznie o C5 x7 - dokładnie.
czy też
2. nie chodziło mi o C5 x7 .  ...
Ja wiem, że dla wielu z Was kropka i przecinek to zbędny znak (o wielkich literach nie wspominając). Ale do cholery jak mamy zrozumieć o co Wam chodzi?!

Pozdrawiam
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #282 dnia: Kwiecień 10, 2009, 02:31:32 pm »
Dye
+5wit, a reszta juz zalezy od twojego stylu.

• Pochwał: -3

« Odpowiedź #283 dnia: Maj 09, 2009, 06:43:21 pm »
Witam .
Ostatnio mnie zainteresował pp , więc chciałbym się dowiedzieć , jak ostatnio sobie radzi PP/Hierophant na expieniu solo , w pt , na rb , siege , pvp , mass pvp , tvt , duel , oly , itp. czyli jak on sobie w ogóle radzi . Granie PP polega na taktyce więc jest jakiś sprawdzony sposób na danych przeciwników ??
I jeszcze jedno pytanie , co takiego robi Mystic Immunity ??
I na czym polega tzw. Inqusitor ?? Czy PP też to dostaje ?? Na którym lvlu ????
Edit
Dowiedziałem się , że pp jako jedyny nie dostaje Inqusitora , ktoś wie dlaczego i jak teraz wypada PP na tle innych bufferów z inqusitorem ??
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2009, 07:22:27 pm wysłana przez ktos1994 »

« Odpowiedź #284 dnia: Maj 10, 2009, 09:54:30 am »
pp nie dostaje inquisitora wlasnie dlatego ze jest bufferem i ani troche healerem

« Odpowiedź #285 dnia: Maj 10, 2009, 12:04:55 pm »
Ale czy brak inqusitora jakoś specialnie utrudnia gre ?? Czy bez tego inqusitora ubije kogos na pvp ?? Jak sobie teraz radzi w gracia , gracia part 2 i gracia final ?? Został on jakoś osłabiony czy może jednak przybrał na sile ??

• Banned

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #286 dnia: Maj 10, 2009, 12:17:34 pm »
pp to buffer, nie traktuj go jak DD...fakt, ubrany w IC seta, z dualami czy bowem może cośtam przywalić ale to nadal nie jest nic specjalnego.
I'm offline.

« Odpowiedź #287 dnia: Maj 10, 2009, 03:36:04 pm »
Wiem ale na self buffach to pp ma jakieś szanse z przeciwnikami na zwycięstwo ?

• Banned

« Odpowiedź #288 dnia: Maj 10, 2009, 03:44:21 pm »
na selfie glad/deska/tyrek/daggerzy/tanki/karmele(sb+zerk) powinni go rozłożyć...
I'm offline.

« Odpowiedź #289 dnia: Maj 10, 2009, 03:51:26 pm »
No więc po kolei.

Solo
PP/Hierophant w expie solo radzi sobie świetnie. Warunek - posiadanie GWolfa/Fenrira :D i wówczas bawimy się w summonera :D Solowałem zarówno Varkę na mainie (78) GWolf/Fenrir (67-72) jak i Vampiry na FotD PP 71-73 GWolf/Fenrir 67-72. Możesz zarówno bawić się w tylko w healera/bufera - wówczas robe maj/DC i broń z acumenem (na mainie miałem FDS+3, na drugim C gradowy najtańszy mieczyk :P) albo wziąć do ręki duale i wspomagać pieska. Oczywiście na Varce PoF i debuff na PDef były non stop w użyciu.

Party
No niestety, jak nie zrobisz sam party, to mało kto Cię zatrudni. Taka jest smutna prawda. Wybierają częściej WCeta lub SE. PP, choć ma najwięcej bufów, jest ostatni w kolejce do party. Ale jak znajdziesz sobie BD i jakiegoś DD (Glad, tyr, destro, summoner) to niezłą sieczkę można robić. Zresztą wystarczy sam BD i takie duo jest super wydajne :) Oczywiście najlepiej duale w łapy, ale robe na grzbiecie :D Można się bawić w LA, ale spada drastycznie Cast Speed. Chyba, że mieć w inv i robe (na czas bufów) i LA - do walki. Ale wtedy bijesz bez szotów, albo ganiasz co 5 min na restock :) Ewentualnie można wrzucać nieużywany w danym momencie set na wilka. Też wyjście. W zeszłym tygodniu byłem (HP 78) w duo z SD 79 na plaży HB. I było nieźle :D

RB
Niestety - podobnie jak w party. Jesteś ostatni w kolejce do zaproszenia do party. Chyba, że kamaloka, to tam szybciej możesz coś złapać.

Siege
Dawno nie byłem :D Ale wydaje mi się, że nie zmieniło się tak nic za mocno w stosunku do tego co było. Różnie grają. Ja siadałem przy flagach i kto się pojawiał po padzie w zamku, to go bufowałem. I tyle. Bez sensu według mnie jest włazić do zamku. Chyba, że party trzyma się razem, blisko siebie, i nikt nie resuje się przy flagach, tylko bishop/BRez/PP ress :D

PvP
Małe doświadczenie. Pytaj innych.

tvt
A co to?

Oly
Opiera się głównie na posiadaniu w OE AM ataku z augmentacji (Dark, Wind, Water, Fire, wsio ryba) i wrzuceniu odpowiednich kamieni żywiołów w broń do 150, a teraz i do 300. Oczywiście dodatkowo łuk w inwentory oraz FB z tarczą. No i nie zapomnij o fistach z bonusem Cancel - z PvP. Z armorów - do FB - oczywiście IC set, można zabrać Draco set no i Robe. Oczywiście wszystko full element resist. I dzięki temu wychodzisz na oly przeciążony jak słoń i nie możesz się ruszyć :D:D Ale wybór należy do Ciebie :D

Co do taktyk. To jest ich tyle ile przeciwników i posiadanego sprzętu na grzbiecie i w inwentory :) No bo to co w WH to nie liczę.

Mystic Immunity to fajna sprawa dla High lvl Propheta w pomocy low lvlowym postaciom na RB. Nie pozwala wrzucić żadnego debufa na postać. Czyli jak bufniesz PoF na 45 postać podczas lania bossa, to powinieneś dostać silence, albo paraliż. A z mystic nie dostaniesz nic :)

Inquisitora, jak zauważyłeś, niestety PP nie dostaje. Ale jest on przydatny głównie do solowania SE/Bish/EE lub na Oly i w pojedynkach. Na mass PvP raczej się go nie używa. Te postacie mają leczyć/rechargować, a  nie lać. Od tego są inni.

na selfie glad/deska/tyrek/daggerzy/tanki/karmele(sb+zerk) powinni go rozłożyć...
To nie jest tak oczywiste. Nie wiem na jakim serwie grasz, ale zapraszam na Hindemith - poluj na walki na olimpiadzie FatHips. Zmienisz zdanie o PP :D Ale, jak to powiedział swego czasu pix3l - są propheci i jest FatHips :D

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2009, 03:53:39 pm wysłana przez MastJedi »

« Odpowiedź #290 dnia: Maj 10, 2009, 03:59:52 pm »
to z FH juz przerabialismy

daj gladowi/tyrkowi/destro, w/e taki sprzet i tyle sprzetu co ma fathips, to bedzie troche inna walka

« Odpowiedź #291 dnia: Maj 10, 2009, 04:11:21 pm »
pod warunkiem, że glad/tyr/destro, w/e nie wysiedli 5 min temu z pociągu :D

Pozdrawiam

• Banned

« Odpowiedź #292 dnia: Maj 10, 2009, 04:14:19 pm »
MastJedi, wszyscy wiedzą o tym jak bardzo lubisz FatHips, co jednakże nadal nie zmienia faktu, że nigdy nie pokona ogarniętego przeciwnika(pomijam niesamowitego fuksa) kiedy będą mieli ten sam sprzęt i OE skilli...
Prophet=/=Damage Dealer. Przyjmij to w końcu do siebie i przestań robić z buffera omogoshpewpew mustaha jakim był(na oli tylko) ładnych parę updatów temu...

Pozdrawiam
anyway ni cholery nie czaję sensu tego zdania...

a co do expienia prophetem z gwolfem/fenrirem...element chyba nie przechodzi na pety, isn't? więc w porównaniu do summonera to dupny exp będzie...
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2009, 04:19:22 pm wysłana przez YoungPadawan »
I'm offline.

« Odpowiedź #293 dnia: Maj 11, 2009, 04:51:54 am »
Bosh, człowiek się zapytał, odpowiedziałem zgodnie z własnym doświadczeniem i wiedzą a Ty wyciągasz z tego durne wnioski. Gdzie ja napisałem, że PP jest czymś więcej niż buferem? PP JEST tylko (i aż) buferem. Wiem to i gram nim z pełną świadomością wyboru.
Co do FatHips. On właśnie pokazuje co może lol bufer. A skoro on potrafi, to każdy może podobnie. Kwestia umiejętności, sprzętu  i owszem - szczęścia. Uwierz, że FatHips zjada wielu ogarniętych przeciwników na śniadanie. I żeby nie było - zjada wyższe lvle, nie niższe. Pogadaj z Novą kogo i ile razy pojechał. A tam niskich/dużo niższych lvli od FatHips nie uświadczysz. Są co najmniej równi, jak nie wyżsi. Oczywiście mówię w tej chwili o olimpiadzie, nie o PvP, czy innych sytuacjach. Bo jedynie olimpiadę mogę oglądać.
Co do tego samego sprzętu i OE skilli to nie przesadzaj. Doskonale wiesz, że niejednokrotnie niższy lvl jedzie wyższy. Pogadaj z offensive, jakie składy Genesiz chodziły na ich 6x-7x lvl party i jak rozjeżdżali Hero.
Owszem - prophet nie jest DD, ale z drugiej strony każdy dd bez bufa to dupa. I taka jest prawda. Gdyby było inaczej na cholerę byli by buferzy w party? I jak już pisałem - nigdy nie twierdziłem, ze PP to mustaha. Coś Ci się pomyliło. A co do tych kilku update'ów temu, to zapraszam na Phoenixa i pooglądaj sobie FatHips. BTW w zeszłym miesiącu kumpel PP z klanu też poszedł sobie na oli. Bez specjalnego sprzętu jakim dysponuje FH. I wygrał 3 walki na 5. Więc wiesz...

A czego nie rozumiesz tutaj? Zwróciłem uwagę, że umiejętności liczą się dużo więcej niż lvl czy sprzęt. A jak ktoś wybotował/kupił chara, to raczej takowych nie będzie posiadał. Przynajmniej w wystarczającym stopniu.

a co do expienia prophetem z gwolfem/fenrirem...element chyba nie przechodzi na pety, isn't? więc w porównaniu do summonera to dupny exp będzie...
a świstak siedzi i zawija...
Jeśli dla Ciebie solowanie PP na vampirach w FotD lub na Varce to exp to d.. no to gratulacje. Zapraszam na Phoenixa, wezmę Cię do party na przyczepkę i zobaczysz, jak się "nie da" i jaki "dupny" exp. A poza tym nie porównuj solo propheta do solo summonera bo to ni w kij ni w oko.

A tak z czystej ciekawości mam pytania - bo w stopce nie chwalisz się gdzie grasz i jaki lvl osiągnąłeś - czy kiedykolwiek grałeś PP jako mianem? na jakim/jakich serwach? do jakiego lvlu go dobiłeś?

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2009, 04:55:52 am wysłana przez MastJedi »

• Banned

« Odpowiedź #294 dnia: Maj 11, 2009, 06:57:28 am »
propheta? propheta kiedyś miałem na...67 lvl i zostawiłem, bo mnie szlag trafiał jak ludzie brali wc/ee do pt(lollowrate abyss).

a tak, solowanie na FotD(lolspot imho jeśli rozmawiamy o lvl'ach 3rd class<) czy na Varce bez elementu jest dupnym expem.

A czego nie rozumiesz tutaj? Zwróciłem uwagę, że umiejętności liczą się dużo więcej niż lvl czy sprzęt. A jak ktoś wybotował/kupił chara, to raczej takowych nie będzie posiadał. Przynajmniej w wystarczającym stopniu.
[/quote]
failuj dalej. co do jasnej cholery ma ogarnianie w PvE aka zaklikiwanie na śmierć miliardów mobków do ogarniania w PvP?

i błagam, przestań gloryfikować FatHips a najlepiej znajdź sobie jeszcze jakiś inny argument, bo to, że 1 postać na retku jest znana z grania PP(ja przynajmniej nie znam nikogo innego znanego co PP gra), jakoś nie przemawia do mnie na korzyść tej klasy

Prophetem DA się powalczyć na oli. bez super sprzętu to wygrasz, kiedy trafiasz na thardów ew. klasy które nie mają czego szukać na open oli aka nukerzy itp...
I'm offline.

« Odpowiedź #295 dnia: Maj 12, 2009, 01:24:29 am »
Czyli tak na prawdę NIE znasz tej postaci, a się wypowiadasz.
No comments for me.

Pozdrawiam

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #296 dnia: Maj 12, 2009, 03:16:53 pm »
YoungPadawan:co do bota to, jak ktoś ogarniał przed botem to i się wybotuje to i będzie ogarniał po wyjściu z traina, ale jak ktoś nie ogarniał wskoczył w bota i wyszedł na 85 z dynasty setem to inna historia a takich graczy jest sporo którzy maja 85 lvl, a nic nie umieją zrobić na swojej klasie, a po zabiciu miliarda mobków to chcąc nie chcąc coś się ogarnia bo podczas expa pvp występuje bardzo często, choć z drugiej strony to jak się gra na na/eu to może być z tym gorzej bo z botami pvp ciężko robić raczej, a żywego gracza na spocie spotkać to też niezapomniane wrażenie
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
« Odpowiedź #297 dnia: Maj 12, 2009, 05:02:25 pm »
Akurat jezeli chodzi o G. wolfa/fenrira i exp pp to jest niezly hax, moj znajomy expi lowbie PP w battle pp buildzie z gwolfem i expi szybciej niz ja BD w niektorych party :D

czy na Varce bez elementu jest dupnym expem

Tu spadlem. Znajomy tyrantem bez elementu jedzie cala varke na pp55 buffach xD
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 53 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

• Banned

« Odpowiedź #298 dnia: Maj 12, 2009, 08:43:31 pm »
dev, ale chyba nie zaprzeczysz, że w porównaniu do varki jechanej na 150 elementu varka na 0 elementu jest dupnym expem :D
I'm offline.

• Pochwał: 16

« Odpowiedź #299 dnia: Maj 12, 2009, 09:10:57 pm »
ale na element tez trzebz arobic, albo expisz bez elementu albo ebay .... there is no other way :p